Wil Berkelaar (67 jaar): Dankjewel voor de analyse! Het is een mirakel wat je eruit haalt.. Mijn man en ik zijn enorm onder de indruk hiervan. Je voelen bij het analyseren was gewoon echt en zo juist. Je professionele inzicht raakt mij. Hier kun je zovelen een stap verder mee helpen!

Vrouw (28 jaar): Henriëtte is iemand bij wie ik me gelijk op mijn gemak voelde. Ik vond de tekensessie best spannend, maar ze heeft het heel rustig begeleid. Ik was verrast over de bijzondere manier waarop ze mijn tekening las. Ik wist niet dat je onbewust zoveel thema’s uit een paar lijnen op papier kunt halen. Dit heeft me geraakt. Ik kan het iedereen aanraden om ook eens te proberen. Er gaat een wereld voor je open.

Marije van Spaandonk (36 jaar), leerkracht basisonderwijs: Bij Henriëtte een inspirerende workshop kindertekeningen lezen gehad. Verbazend hoeveel je uit een tekening kunt aflezen. Ik heb Henriëtte ervaren als een kundige toegankelijke workshopleidster met humor. Dit maakt samen dat ik het een aanrader vind voor iedereen die meer betekenis wil geven aan tekeningen.

Layla van Driel (28 jaar), leerkracht basisonderwijs: Henriëtte is een ontzettend betrokken en liefdevol persoon. De workshop die zij ons gaf was persoonlijk, inspiratievol en erg leerzaam. Een echte aanrader voor iedere leerkracht.

Trudy van der Velde (46 jaar), leerkracht basisonderwijs: Vandaag heb ik een workshop tekening lezen gevolgd bij ‘Jouw verhaal in tekentaal’. Aanvankelijk was ik wat afwachtend en sceptisch, maar de gedrevenheid en betrokkenheid van Henriëtte werkte aanstekelijk en toen ze een paar rake opmerkingen maakte over mijn tekening was ik om. Wat ze vertelde paste precies bij mij! Zo verrassend wat je allemaal in een tekening kunt lezen…. Het was een confronterende en inspirerende ochtend.

Jeannette van den Bovenkamp (44 jaar), Intern begeleider op een basisschool: Ik ben onder de indruk van de hoeveelheid informatie die Henriëtte uit de tekeningen haalt. Ze weet me, ondanks mijn nuchtere instelling, mee te nemen in de betekenis en symboliek van de tekening en de onderbewuste uitingen die een aantal lijnen op papier over de tekenaar zeggen. Wat een mooie manier om via de tekeningen met kinderen in gesprek te komen over wat ze bezighoudt en wat ze dwars zit, om zo te helpen de balans te herstellen.

Linda van Veenendaal (43 jaar), leerkracht basisonderwijs: Wat een fijne en duidelijke workshop gaf Henriëtte! Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar het was heel concreet en haar kennis is heel breed. Als leerkracht in de onderbouw komt het geregeld voor dat ik merk dat een kind ergens mee zit. Zo jong is het vaak moeilijk woorden te vinden, of zelf te snappen wat dat kan zijn. Ik heb nu zelf ervaren hoeveel tekeningen kunnen zeggen. Wat is er kindgerichter dan samen tekenen? Ik zou het liefst alle kinderen uit mijn klas bij Henriëtte laten tekenen om ze nog beter te begrijpen!

Vrouw (56 jaar): Gevraagd om een tekeninglezing, omdat ik mij vaak ongemakkelijk voelde in de relatie met mijn ouders en broers. Kreeg daarom het verzoek van je om mijn vroegere gezin te tekenen en iedereen met een voorwerp in de hand. De lezing door jou was werkelijk verbazingwekkend. Zoveel geleerd over mijzelf en mijn gezin. Vanuit deze lezing kon ik beter mijn hulpvraag formuleren voor de systeemtherapie, die ik nu volg. Heel erg bedankt Henriëtte. Je bent voor mij een engel!

Esther Kuijpers, moeder van dochter (8 jaar): Ongeveer een jaar geleden kwam ik met mijn dochter bij Henriëtte, omdat ze vast liep in haar gevoel. En later in het jaar kwam mijn dochter nog eens voor een aantal tekensessies. Ongelofelijk wat je uit een tekening kan halen en hoe ze haar, d.m.v. tekenspelletjes kan lezen. Ze genoot ervan om elke keer met Henriëtte te gaan tekenen. Speciale momenten waar ze naar uit keek. Enorm bedankt voor je inzet en liefde hiervoor. Dat is voelbaar.