Tekeninganalyses

Wil Berkelaar (67 jaar): Dankjewel voor de analyse! Het is een mirakel wat je eruit haalt.. Mijn man en ik zijn enorm onder de indruk hiervan. Je voelen bij het analyseren was gewoon echt en zo juist. Je professionele inzicht raakt mij. Hier kun je zovelen een stap verder mee helpen!

Vrouw (56 jaar): Gevraagd om een tekeninglezing, omdat ik mij vaak ongemakkelijk voelde in de relatie met mijn ouders en broers. Kreeg daarom het verzoek van je om mijn vroegere gezin te tekenen en iedereen met een voorwerp in de hand. De lezing door jou was werkelijk verbazingwekkend. Zoveel geleerd over mijzelf en mijn gezin. Vanuit deze lezing kon ik beter mijn hulpvraag formuleren voor de systeemtherapie, die ik nu volg. Heel erg bedankt Henriëtte. Je bent voor mij een engel!

Tekensessies en coaching

Vrouw (28 jaar): Henriëtte is iemand bij wie ik me gelijk op mijn gemak voelde. Ik vond de tekensessie best spannend, maar ze heeft het heel rustig begeleid. Ik was verrast over de bijzondere manier waarop ze mijn tekening las. Ik wist niet dat je onbewust zoveel thema’s uit een paar lijnen op papier kunt halen. Dit heeft me geraakt. Ik kan het iedereen aanraden om ook eens te proberen. Er gaat een wereld voor je open.

Judith Molegraaf, moeder van dochter (9 jaar): De waarde persoonlijke aandacht, is heel goed voelbaar in jou als mens en in je talenten die je inzet in je werk. Ik vind het bijzonder waardevol dat je dit zo mooi weet om te zetten in je werk met kinderen. In alles straal je voor mij uit, dat je hart ligt bij deze kinderen door ze te laten voelen dat ze van waarde zijn! Daarnaast is het zo bijzonder om te ervaren hoeveel zeggend een tekening kan zijn. Zonder dat je onze dochter kent, lezen we in je verslag zoveel herkenning! Dankjewel voor de fijne adviezen!! Juist de creatieve werkvormen zijn zo helpend om uit het hoofd te komen. Echt heel veel dank, we waarderen het zeer wat je allemaal voor ons doet!

Esther Kuijpers, moeder van dochter (8 jaar): Ongeveer een jaar geleden kwam ik met mijn dochter bij Henriëtte, omdat ze vast liep in haar gevoel. En later in het jaar kwam mijn dochter nog eens voor een aantal tekensessies. Ongelofelijk wat je uit een tekening kan halen en hoe ze haar, d.m.v. tekenspelletjes kan lezen. Ze genoot ervan om elke keer met Henriëtte te gaan tekenen. Speciale momenten waar ze naar uit keek. Enorm bedankt voor je inzet en liefde hiervoor. Dat is voelbaar.

Sarah, moeder van dochter (10 jaar): Hoe moet ik beginnen om mijn fijne ervaringen met Henriëtte te beschrijven? Alleen maar positieve energie, begrip, geduld en een uitstraling van vertrouwen heeft deze vrouw. Dit zijn zomaar wat steekwoorden hoe ik Henriëtte ervaar. Mijn dochtertje krijgt begeleiding voor o.a. haar faalangst en onzekerheid. Hoewel we er nog lang niet zijn, zien wij mooie flinke stappen in de goede richting. Geweldig om te zien dat Henriëtte, met het winnen van haar vertrouwen en de op haar toegespitste begeleiding die zij geeft, deze ontwikkeling heeft kunnen bewerkstelligen. Mijn dochtertje gaat er altijd met veel plezier naartoe. Naast de grote glimlach praat ze nu zelf over de stappen die zij dit jaar zelf wil maken om van haar faalangst af te komen. Alleen maar lof voor deze prachtige juf/ coach. Wij zijn tevreden met de behaalde resultaten en we gaan door!

Workshops

Marije van Spaandonk (36 jaar), leerkracht basisonderwijs: Bij Henriëtte een inspirerende workshop kindertekeningen lezen gehad. Verbazend hoeveel je uit een tekening kunt aflezen. Ik heb Henriëtte ervaren als een kundige toegankelijke workshopleidster met humor. Dit maakt samen dat ik het een aanrader vind voor iedereen die meer betekenis wil geven aan tekeningen.

Layla van Driel (28 jaar), leerkracht basisonderwijs: Henriëtte is een ontzettend betrokken en liefdevol persoon. De workshop die zij ons gaf was persoonlijk, inspiratievol en erg leerzaam. Een echte aanrader voor iedere leerkracht.

Trudy van der Velde (46 jaar), leerkracht basisonderwijs: Vandaag heb ik een workshop tekening lezen gevolgd bij ‘Jouw verhaal in tekentaal’. Aanvankelijk was ik wat afwachtend en sceptisch, maar de gedrevenheid en betrokkenheid van Henriëtte werkte aanstekelijk en toen ze een paar rake opmerkingen maakte over mijn tekening was ik om. Wat ze vertelde paste precies bij mij! Zo verrassend wat je allemaal in een tekening kunt lezen…. Het was een confronterende en inspirerende ochtend.

Jeannette van den Bovenkamp (44 jaar), Intern begeleider op een basisschool: Ik ben onder de indruk van de hoeveelheid informatie die Henriëtte uit de tekeningen haalt. Ze weet me, ondanks mijn nuchtere instelling, mee te nemen in de betekenis en symboliek van de tekening en de onderbewuste uitingen die een aantal lijnen op papier over de tekenaar zeggen. Wat een mooie manier om via de tekeningen met kinderen in gesprek te komen over wat ze bezighoudt en wat ze dwars zit, om zo te helpen de balans te herstellen.

Linda van Veenendaal (43 jaar), leerkracht basisonderwijs: Wat een fijne en duidelijke workshop gaf Henriëtte! Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar het was heel concreet en haar kennis is heel breed. Als leerkracht in de onderbouw komt het geregeld voor dat ik merk dat een kind ergens mee zit. Zo jong is het vaak moeilijk woorden te vinden, of zelf te snappen wat dat kan zijn. Ik heb nu zelf ervaren hoeveel tekeningen kunnen zeggen. Wat is er kindgerichter dan samen tekenen? Ik zou het liefst alle kinderen uit mijn klas bij Henriëtte laten tekenen om ze nog beter te begrijpen!

Training

Nienke (37): Ik vond de cursus heel erg leuk en leerzaam. Ik had niet kunnen bedenken dat je zoveel informatie uit tekeningen kunt halen. Zeker wanneer het gaat om een serie tekeningen en je hier de rode draad in kunt ontdekken. Heel fijn dat we de werkvormen bij elkaar in een map hebben gekregen, zodat je deze kunt uitproberen. Ik ben zeker van plan hiermee te gaan werken. Dankjewel. P.S. Goeie catering!!

Nicky (27): Het was een erg leerzame cursus, die op het moment zelf niet aanvoelt al cursus, maar als een gezellige middag of avond. Alles wat je leert kun je gelijk toepassen in de praktijk. Je leert onder begeleiding verschillende analyses op je eigen werk en dat van andere cursisten te uiten. Daarnaast erg veel leuke en uiteenlopende tekenspellen en werkvormen om met kinderen aan de slag te gaan.

Emily (44): Ik raad deze cursus zeker aan, want je krijgt hierdoor meer inzicht in het onderbewuste van kinderen. Soms krijg je de bevestiging van wat je al vermoedt. Ik vond het nuttig en gezellig. Bijzonder hoeveel je uit een tekening kunt halen, maar ook de werkvormen zijn heel fijn en erg leuk en nuttig om met kinderen te doen.

Margriet (38): Ik raad deze cursus zeker aan. Het is niet alleen leerzaam, de manier waarop het gegeven wordt is leuk en spreekt aan! Ik vond het heerlijk om zelf te mogen tekenen en door zelf ervaren, te leren. Een tekening zegt zoveel meer dan je op het eerste gezicht zou zeggen, heel interessant! Daarnaast was het ook heel gezellig en goede catering!

Sandra Kluwen: Jouw verhaal in tekentaal is een reis.. een reis van jezelf, waarbij je allerlei aspecten van jezelf tegenkomt: zoals je nu bent, maar ook hoe het in je jeugd was. Het is erg fijn om dat met een groep te doen die, net als jij, onder de indruk zijn van wat je allemaal uit tekeningen kunt halen en wat je met verschillende teken werkvormen kunt bereiken. Je wordt begeleid door een inspirerende cursusleidster die voor al jouw verhalen en tekeningen altijd evenveel persoonlijke aandacht heeft. Dit werkt zo motiverend, want het is best veel werk. Maar als je werk dan zo uitvoerig bekeken en geëvalueerd wordt, dan voelt dat als een beloning. En het allermooiste is dat je na deze reis zelf zoveel tools hebt meegekregen van Henriëtte, dat je er klaar voor bent om zelf aan de slag te gaan!