Tekening lezen:

Een tekening is een momentopname. Morgen kan de tekening er weer anders uitzien, als het gevoel of de situatie van de tekenaar is veranderd. Toch blijven bepaalde persoonlijke kenmerken zichtbaar. Met dit in het achterhoofd kan ik één tekening lezen, maar voor een completer beeld, maak ik graag gebruik van een serie, bijvoorbeeld huis-, boom-, en mens/gezinstekening.

Via de knop ‘contact’ kun je als bijlage de tekening(en) met geboortedatum van de tekenaar voor analyse insturen. Je krijgt hier binnen 3 weken een verslag van. Een tekening analyse kost 35 euro.

Workshop:

Wil je een duik nemen in de wondere wereld van tekeningen, kom dan een workshop volgen. Ik geef workshops over huis-, boom-, en mens/gezinstekeningen.

Hierbij ga je onder het genot van een drankje met wat lekkers zelf aan de slag. Geen schrik, het is laagdrempelig; je hoeft hier geen fantastische tekenaar voor te zijn! We wisselen het tekenen af met theorie en praktijkvoorbeelden. Aan het einde van de workshop besef je dat een tekening niet ‘zomaar’ een tekening is! Je gaat naar huis met een lijst waar je op kunt letten als je een tekening ziet, zodat je alert bent op signalen. Ook neem je je zelfgemaakte tekening mee, waarin je vanuit de theorie hebt ontdekt wat voor jou van toepassing is.

De duur hiervan is gemiddeld (afhankelijk van de groepsgrootte) 2 uur.

Neem contact op voor meer informatie over de verschillende workshops, prijzen en locatie. Dit kan namelijk variëren van bij jou thuis aan de keukentafel, bij mij op kantoor, in de natuur of in je teamkamer. Materialen zijn inbegrepen.

Lezing:

Zou je liever alleen luisteren naar de theorie over huis,- boom,- en mens/gezinstekeningen, afgewisseld met praktijkvoorbeelden? Past dat beter bij je, dan zelf aan de slag gaan? Dan is een lezing meer iets voor jou. Uiteraard maak ik tijd voor persoonlijke aandacht omtrent eventueel meegebrachte tekeningen. De duur hiervan is gemiddeld 1.5 uur.

Neem contact op voor een lezing op maat, prijs en locatie

Tekensessie:

Soms is het gedrag van een kind plots anders, maar kan, wil, durft of mag het niet vertellen wat er speelt. Is de stap naar psycholoog of coach nog te groot? Dan kun je overwegen, wanneer je kind graag creatief bezig is, bij mij te komen tekenen. In een veilige sfeer maakt het kind kennis met verschillende materialen en werkvormen. Het voordeel hiervan is, dat ik zelf het tekenproces kan volgen, observeren en kan sturen (afhankelijk van de hulpvraag). Wanneer de problematiek te groot blijkt, heb ik een netwerk waarin ik kan doorverwijzen. Na iedere sessie volgt een verslag van het proces en krijg je een analyse van de tekening. De sessies variëren van één tot meerdere keren. Wanneer een kind meerdere keren komt tekenen, zit er bij het eerste verslag een voorstel van een handelingsplan. De duur van een tekensessie is één uur.

Het komt voor dat volwassenen, om welke reden dan ook, het lastig vinden om een tekening (eventueel voor een analyse) te maken. Samen tekenen kan dan een oplossing zijn. Je krijgt de tijd, iets lekkers en een ruime keuze aan materiaal. Neem gerust een vriend(in) mee. Samen tekenen zorgt voor verbinding en ontspanning. Kortom; een cadeautje voor jezelf!

Neem vrijblijvend contact op om samen te kijken of dit iets voor jezelf of je kind is.