Tekening lezen:

Een tekening is een momentopname. Morgen kan de tekening er weer anders uitzien, als het gevoel of de situatie van de tekenaar is veranderd. Toch blijven bepaalde persoonlijke kenmerken zichtbaar. Met dit in het achterhoofd kan ik één tekening lezen, maar voor een completer beeld, maak ik graag gebruik van een serie, bijvoorbeeld huis-, boom-, en mens/gezinstekening.

Via de knop ‘contact’ kun je als bijlage de tekening(en) met geboortedatum van de tekenaar voor analyse insturen. Je krijgt hier binnen 3 weken een uitgebreid verslag van. Een tekening analyse kost 35 euro.

Workshop:

Wil je een duik nemen in de wondere wereld van tekeningen, kom dan een workshop volgen. Ik geef workshops over huis-, boom-, en mens/gezinstekeningen.

Hierbij ga je onder het genot van een drankje met wat lekkers zelf aan de slag. Geen schrik, het is laagdrempelig; je hoeft hier geen fantastische tekenaar voor te zijn! We wisselen het tekenen af met theorie en praktijkvoorbeelden. Aan het einde van de workshop besef je dat een tekening niet ‘zomaar’ een tekening is! Je gaat naar huis met een lijst waar je op kunt letten als je een tekening ziet, zodat je alert bent op signalen. Ook neem je je zelfgemaakte tekening mee, waarin je vanuit de theorie hebt ontdekt wat voor jou van toepassing is.

De duur hiervan is 1,5 à 2 uur.

Neem contact op voor meer informatie over de verschillende workshops, prijzen en locatie. Voor een groep van minder dan 10 personen kan je rekenen op € 30 p.p. Voor grotere groepen kan je het beste contact opnemen voor een aanbod. Materialen en versnaperingen zijn inbegrepen.

Lezing:

Zou je liever alleen luisteren naar de theorie over huis,- boom,- en mens/gezinstekeningen, afgewisseld met praktijkvoorbeelden? Past dat beter bij je, dan zelf aan de slag gaan? Dan is een lezing meer iets voor jou. Uiteraard maak ik tijd voor persoonlijke aandacht omtrent eventueel meegebrachte tekeningen. De duur hiervan is gemiddeld 1.5 uur.

Neem contact op voor een lezing op maat, prijs en locatie

Tekensessie/coaching:

Soms is het gedrag van een kind plots anders, maar kan, wil, durft of mag het niet vertellen wat er speelt. Is de stap naar psycholoog nog te groot? Dan kun je overwegen, wanneer je kind graag creatief bezig is, bij mij te komen tekenen. In een veilige sfeer maakt het kind kennis met verschillende materialen en creatieve tekenspel werkvormen. Het voordeel hiervan is, dat ik zelf het tekenproces kan volgen, observeren en kan sturen (afhankelijk van de hulpvraag). Door bewust gekozen werkvormen van creatief bezig zijn aan te bieden, brengt het onbewust al een gewenste verandering op gang. Het kind voelt zich meer gehoord, gezien en begrepen. Wanneer de problematiek toch te groot blijkt, heb ik een netwerk waarin ik kan doorverwijzen. Na iedere sessie volgt een verslag van het proces en krijg je een analyse van de eventueel gemaakte tekening. De sessies variëren van één tot meerdere keren. Wanneer een kind meerdere keren komt tekenen, zit er bij het eerste verslag een voorstel van een handelingsplan. De duur van een tekensessie is één uur en dit kost inclusief voorbereiding, materiaalkosten en verslag € 60,- per keer.

Het komt voor dat volwassenen, om welke reden dan ook, het lastig vinden om een tekening (eventueel voor een analyse) te maken. Samen tekenen kan dan een oplossing zijn. Je krijgt de tijd, iets lekkers en een ruime keuze aan materiaal. Neem gerust een vriend(in) mee. Samen tekenen zorgt voor verbinding en ontspanning. Kortom; een cadeautje voor jezelf!

Neem vrijblijvend contact op om samen te kijken of dit iets voor jezelf of je kind is.

Training:

Naast het stap voor stap leren lezen van tekeningen, leer je ook hoe je kunt aansluiten bij mogelijke signalen die je soms uit tekeningen haalt. Heel praktisch en super waardevol wanneer je met kinderen werkt!

Verdeeld over 6 middagen en/of avonden van 3 uur komt het volgende aan bod: je leert over jezelf, deze bewustwordingsoefeningen zijn bedoeld om projectie te voorkomen als je tekeningen leest; je leert over de ontwikkelingsfasen in tekeningen of frist deze kennis op; je leert over de symbolische betekenissen van kleuren, dieren en dingen. We gaan aan de hand van een 10-stappenplan uitgebreid in op huis-, boom-, en menstekeningen, omdat deze tekeningen universeel zijn en het meest worden gebruikt bij analyses. Je gaat aan de slag met verschillende materialen, want door zelf te ervaren voel je beter aan welk materiaal in welke situatie wenselijk is. Je leert over tekenspel werkvormen en hoe deze helpend kunnen zijn bij thema’s als boosheid, (faal)angst, samenwerken, grenzen, zelfvertrouwen.

De laatste bijeenkomst sluiten we feestelijk af met taart en een certificaat. De training wordt tweemaal per jaar gegeven, de startmomenten zijn september/oktober en februari/maart. Middels het contactformulier kun je je eventuele vragen stellen, maar ook jezelf opgeven voor de start van jouw voorkeur.

Tijdens de eerste bijeenkomst van de training krijg je een linnen tas met groot formaat schetsboek, tekenmateriaal en twee mappen: één om na elke les theorie in te verzamelen en één om tekenspel werkvormen in te verzamelen. Overig materiaal mag je onbeperkt van mij gebruiken (net als drinken en lekkers). De prijs voor dit hele traject is €744,-.

Misschien wil je liever in 3 bijeenkomsten alleen de huis-, boom-, en menstekeningen leren analyseren met het stappenplan zonder alle extra’s? Ook dat kan. Ik vertel je aan de hand van een power point presentatie en het stappenplan wat je eigen gemaakte tekeningen zouden kunnen betekenen. (Ook nu is het zelf tekenen laagdrempelig. Het gaat niet om mooi, maar hoe en waar jij de lijnen zet). We oefenen het lezen van tekeningen van anderen samen tijdens de bijeenkomsten. Je krijgt een hand-out mee naar huis, waarin de theorie verwerkt is. Jouw investering voor deze fantastische tool om voortaan naar de diepere laag en mogelijke signalen in huis-, boom-, en menstekeningen te kijken is € 399,-.

Zou jij liever tekeningen online willen leren lezen? Dan mag ik je als licentietrainer in samenwerking met Eveline Ruitenberg van Kinderen Beter Begrijpen een mooie aanbieding doen! Je kunt via mij de online training nu met een mooie korting volgen. Klik hiervoor op onderstaande link:

https://kinderenbeterbegrijpen.plugandpay.nl/r?id=Jwg2tF9nDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 4799109_1561971865867logo-1-1024x353.png