Mijn naam is Henriëtte Broere. Sinds 1998 werk ik als groepsleerkracht in het basisonderwijs. In mijn werk vind ik het belangrijk dat ieder kind zich gehoord, gezien en begrepen voelt. Dit is namelijk de tijd waarin het kind zich vormt voor zijn latere leven. Hoe mooi is het om daar positief aan bij te mogen dragen! Ik ontdekte een paar jaar geleden de geheime taal van (kinder) tekeningen. Ik las er boeken over en volgde de online training van Eveline Ruitenberg, ‘Kindertekeningen lezen en begrijpen’. Zo ervaarde ik zelf wat ik onbewust in tekeningen liet zien.

Wow! Helemaal gefascineerd was ik toen ik het in de praktijk inzette en merkte dat ik soms met kleine veranderingen al een enorm verschil kon maken. Natuurlijk tekenen kinderen voor hun ontspanning en plezier en hoef ik niet iedere tekening te lezen, maar ik ben getraind om signalen te herkennen en dan is het geweldig om tegemoet te kunnen komen aan wat een kind zonder woorden, maar in tekentaal vraagt of vertelt! Dit had ik jaren eerder willen weten.

Daarom volgde ik ook de opleiding tot licentietrainer. Zo ben ik bevoegd om hierover workshops en lezingen te geven. Nu kan ik anderen die bijvoorbeeld met kinderen werken bewust maken van de kracht van tekeningen. Daarnaast ben ik ook moeder en weet ik hoe fijn het is om te kunnen zien wat je kind bezighoudt. Er komen gesprekken op gang en het zorgt voor meer verbinding. Voor volwassenen is dit net zo goed interessant. Regelmatig krijg ik de vraag een tekening van een volwassene te lezen. Het schetst de persoonlijkheid en geeft inzicht. Ik geniet van de verwondering, die ik zelf ook heb ervaren, als mensen zichzelf herkennen in de terugkoppeling over hun tekening.

Een tekening zegt meer dan duizend woorden!

Wil je dit ook leren?

Vanaf januari 2022 start ik met het geven van een live training! Naast het stap voor stap leren lezen van tekeningen, leer je ook hoe je kunt aansluiten bij mogelijke signalen die je soms uit tekeningen haalt. Heel praktisch en super waardevol wanneer je met kinderen werkt. De training bestaat uit 6 middagen van 3 uur. Aan het einde krijg je een certificaat. Bij interesse kun je me mailen via het contact formulier, dan geef ik je meer informatie over de inhoud, prijs en locatie. Het eerste half jaar zit al vol.. In september zijn er nog enkele plaatsen vrij.

Zou jij liever alleen tekeningen willen leren lezen en dit online doen? Dan mag ik je als licentietrainer in samenwerking met Eveline Ruitenberg van Kinderen Beter Begrijpen een mooie aanbieding doen! Je kunt via mij de online training nu met korting volgen. Op haar site staat de training voor €449,- , via mij krijg je de training met certificaat voor € 347,- .Vul hiervoor het contactformulier in en je korting wordt geregeld.